12 Mart 2010 Cuma

NE Mİ AŞK?

Aşk; kaybetme korkusu yaşamaktır..yanındayken zamanın hızlıca geçip gitmesine sitem etmek, uzaktayken yakın olmayı beklemektir..Aşk; telaffuzu mümkün olmayan cümlelerden geçen, sürekli hareket halinde ki bir tren gibidir..tasvir edilmesi imkansız olan, takdir edilmesi muhtemel bir gerçektir,aşk..



dünyanın her yerinde farklı dillerle anlatılan ama tek bir anlamda uyuyan soyutluktur..hiç bir zaman sahip olamayacağın çocuklarına özlem duymak ve tüm çocuklara kucak açmaktır..bazen kavgaların büyüttüğü, bazen sevişmenin sakinleştirdiği en güçlü duygudur..yeşilçam filmlerini aratmayan cümleler kurduran ve miskin şarkılarda aranan melodidir,aşk..


her an ona bir şey olabilir diye tetikte beklemektir..kıskanmaktır ve kıskanmamaktır da birazda..uykunda bile aklında olandır.. uyandığında ise, en evhamlı bekleyiştir,aşk..kendini unutmak ama insanları hatırlamaktır..onun yüzü suyu hürmetine deyip düşküne para uzatmak, sofralarına aş koymaktır ama herşeyi onun için de yaparak iyiliğe kalbini açmaktır..onu anlatacak tüm cümlelerin yetersiz kalışı, anlamların aranan sanığı olmaktır..tutuklu kalmaktır, mahkum olmayı kabullenmek, aşka aşık olmak ve yükseklik korkusuna inat en yüksek tepede durmaktır..


aşk'a aşık olmaktır,aşk..sözün bittiği yeri bilememek ve kalbinle dillendirmek ama hiç küfür karıştırmamaktır araya..öfkelenmek kavga etmek tartışmak sonrasın da küsülmemiş küslüğe yabancılık karıştırmamaktır..


aşk en umulmadık an da karşına çıkandır..kendinden çok onun için yaşadığını farketmek,aradaki  yıla aldırmaksızın onunla aynı yaşta durmaktır..


GAYYOR...............http://gayyor.blogspot.com/


Hiç yorum yok: