27 Aralık 2009 Pazar

MY /I/ YOU KOMPLOSU....

ALINTI







Senelerdir internet üzerinde insan aklina karsi sürdülen bir operasyon var! Sürpriz bir sekilde, bu cok az kisinin dikkatini cekiyor gibi görünüyor. Henüz, herzamanki gibi aslinda tam burnunuzun dibinde. Yaklasik 1997 yilindan beri Illuminati grubu insanlari birbirinden koparma cabalarina baslamisti. Istedikleri insani arkadasliklara son verip gecmise gömmekti. O zamandir bildikleri ve bu zamana kadar uygulamay acalistiklari ise suydu; insanlar gruplasirlarsa kendi varoluslarina karsi bir tehdit olusturabilirlerdi. Her tip etnik, irksal veya grupsal haysiyet yok edilmeliydi. Cünkü bunlar insanlari birlikte tutardi! Bu birlesiklik olgusu küresel ve internasyonal devlet olma yolunda bir catisma teskil ediyordu. Bu nedenle kisa bir sürede, önceden olusturmus olduklari, irksal, etnik veya cinsel farkliliklari ortadan kaldirmaya basladilar. Irkcilik, sexism, homofobia gibi konular halen aktif gibi görünselerde yavas yavas cikarilan yeni kanunlar , TV ve medya propagandasi sayesinde yok edilmeye baslandi. Hernasilsa yokedilen bu olgulara bagli olarak yeni bir birlesim olusmaya baslamisti ve varoluslarini ayni sekilde tehdit etmekteydi. Insanlar halen materyalist paylasimlarda bulunuyorladi ve bunada izin verilemezdi. Bu tip paylasimlarda yine insanlarin arasindaki irksal, etnik veya cinsel bagin güclenmesine neden olabilrdi. Gamma Knife isimli, Antartika altinda gizlenen devasa bilgisayar bunu 1995 siralarinda tasdiklemisti. Ayni bilgisayar sorunun cözümü icinde bir program sunmustu! Programa “My/I Project” denmisti. Basitce esi görülmemis bir bencillik tüm materyalistik ögelerle bagdasacakti. Beyninize kazircasina kullanilan kelimeler bilincaltiniza etki etmeye basladi. İlk cikan kelime ise: “MY”, MYspace.com, Mymsn.com, MYyahoo.com, Myfm, Radio Mydonose, Myaol.com.....
Myspace in tanitimi ile cok güclü fakat bir o kadarda kullanicilarini aptallastiran bir sistem ortaya cikmisti. Yani bir web sitesi yabancilarla paylasim icin olusturulmus, kisisellestirilmis gibi görünüp pek öyle bilincaltini etkilemeyen “my” ismi altinda insanlari bencillige itmeye baslamisti. Egerki Myspace paylasim icin acildiysa, peki o zaman ismi neden “Myspace” (benim yerim)? Ismin aslinda “Ourspace” (Bizim yerimiz) olmasi gerekmezmiydi? Olamaz, cünkü bunlari planlayanlar bencilligin ön plana cikmasi icin ugrasiyorlar. Buna bagli olarak, sitenin gösterilen amaci (paylasim) ile kendisine koyulan isim (paylasmayin) bir anlasmazliga yol aciyor ve birbirlerini iptal ediyorlar. Sonucta birsey olmuyor. Yani paylasimda olmuyor. Bugün Myspace te kayitli milyonlarca kullanici asla “gercek” bir dostluk ve paylasim olusturmamakta. Hepsi sadece yalandan bir siber alem olarak kalmakta ve insanlar arasinda sadece mantiksiz bir halat cekme yarisi olusturmakta. Gereksiz oyunlarla zamaniniz yok edilmekte. Iste paylasimdan kastedilende “kendiminkini” paylasiyorum oluyor. İsin gercegini bu tip sitelerin gösteris dolu, aldatici, orta sinif kullanici sayfalarina bakarak görebilirsiniz. Bir sürü sanal “friends” ve aslinda neredeyse hicbiri ile gercek bir arkadaslik kuracaginiz yok! Ayrica bircok kullanicidada kimde daha cok “friend” var yarisi dahi olabiliyor. Kullanicilar üzerinde uygulanan zihin-savasini görmek aslinda cok kolay ve “gercek” arkadaslik konseptinin yerini “arkadaslik bencilliktir” almakta. Aslinda gercek arkadslik sadece gercek paylasim ile olusturulabilir. Bu sitelerde ise bu imkansizdir. Bu tip sitelerin basarisi ile tüm Illuminati bazli ürünler, medya ve servislerde beraberlerinde geldi. Aslinda sayisiz örnek var ancak yaziyi kisa tutmak icin sadece radyo istasyonlarindan bahsedecegim. Bilimsel olarak Müzik arkadasliklarin kurulmasinda önemli bir etkendir. Müzik tarihte, baglayici bir ritual olarak, toplumda güclü ve anlamli iliskilerin olusmasini saglardi. Sizce Illuminatinin bu paylasimi sabote etmesi ve radyo müzigini bencillestirmesi bir hatamidir??? Nasil oluyorda 5TL lik bir radyo ile bile bedavaya dinleyebildiginiz bir MYdonose veya Istanbul Fm deki MY Radio “MY” (benim) olabiliyor?? Cevap su: radyodaki müzigin paylasimi dahi baskalri ile bag olusturabilir ve bunada izin verilemez. Günümüzde en cok paylasma tecrübesi yasadigimiz radyo dahi “bencil” yapildi. Bana göre arabasinda MYradio dinleyenler herhalde bu kanali dinleyenin o an icin sadece kendilerinin oldugunu zannediyorlardir. Bu nedenle insanlar arasindaki müzik bagi kopartildi. Bir discoyu ziyaret eden dinledigi sarkilarin baskalari tarafindanda dinlendigini ve nasil farkli bicimde lanse ettiklerini görünce, bir nevi ölümcül düsmanlik ve yabancilik hissi ortaya cikacak. Cünkü onlar “Onun” sarkisni dinliyor! Evet yanlis okumuyorsunuz, Illuminati sizlerin müzikle olusan dogal baginizi yoketmek istiyor.
Haydi bir daha derine bakalim.....
Ikinci kelime: “I” (Ben)
IPhone, ITunes, IPod.... Yani anlatmama gerek varmi yoksa anlamaya basladinizmi?
Müziginizi paylasarak arkadaslik baglari kurmaniza izin verilmiyor! Iste bu yüzden sizin müzik calarlariniza saldiriliyorki, bunu yapamayasiniz. Cünkü bu müzik “I” (Ben) icin. Baska kimse zevkini cikarmamali, benim (“I”) haricimde! Ve zihin savasi basarili idi. Cünkü “I”Pod ilk tanitildiginda artik müzik bencil ve gösterisli birsey oluvermisti. Bir düsünün, kimde bir “beyaz” kulaklik görseniz akliniza “I”Pod gelmiyormu? Bunu görüpte ayni seyi almak isteyeniniz olmadimi? Yani bencillige ilk adimi atmak ve “benim” (“I”) müzigimi dinlemek gibi bir düsünce olusmadimi? Bir gecede yeni müzikseverlerin IPod icin siralara girmesini cok etkileyici bulmustum . Walkman ve Discmanler zamaninda neredeydi bunlar? Ama hayir, bu “I” Music ve tipki Illuminatininde umdugu gibi hepsi bencilligin keyfini cikariyorlar. Ve ilk ciktigi andan itibaren günden güne Show a dönüsen tanitimi aslinda esas kullanim amacinin ne oldugu konusunu unutturdu. Tüm zihin-savasi sadece birkac taleple basladi ve bencillige kosanlar gerisini halletti.
Bir durun, peki insan baglarini olusturan en önemli seylerden bir digeri nedir? Konusmak! Sizi sardilar, “IPhone”! Simdi bu cihazin neden telefon olmak haricinde bir sürü ivir ziviri oldugunu anlayabiliyormusnuz? Icerisi birsürü bencilligi tetikleyen programlar veya oyunlarla dolu, bu sayedede digerleri ile konusmaniz en aza indirgeniyor. Bu konuda bir hata yok, tesadüfte! Hic hayattaki “gercek” dostluga ne olduguna dair düsündünüzmü? Gercek sevgi, gercek dostluk, gercek mutluluk? Zihniniz saldiri altinda. Iliskilerin temeli olan paylasima karsi olan bir savas yapiliyor. Bugünden itibaren icerigi “Me, My, I” olan tanitimlara daha fazla dikkat edin. Hayatiniza ve mutlulugunuza karsi yapilan bir savas oldugundan daha azini zannetmeyin. Atilan yemlere kanmayin. Sizlerin aptal ve oldugunuzu ve bu tip absurd isimlerin manasini cözemeyeceginizi saniyorlar. Myspace, Myaol, Mymsn, Myradio, Itunes, Ipod, Iphone, YOUtube, I love MY...... vb. Ben hatali birsey yazmiyorum ve bunu kendinizde görebiliyorsunuz. Artik biliyorsunuz.




Bu arada eee ya facebook icin ne diyeceksin diyenlere:
Egerki bir marka Büyük harfle yazilirsa marka olur! Ancak egerki tüm harfleri kücük yazilirsa kisisellesir. Yani "Süt", maddenin kendisidir yani ismi ama "süt" ise ürünün kendisidir!


Egerki Facebook yazilsaydi bu kadar ilgi olmazdi! Bilincalti merketing!!

Hiç yorum yok: